cast & crew

CAST

Nathan Rijckx
Matthias Schoenaerts

mathiasOp vijftienjarige leeftijd maakte Schoenaerts zijn debuut in Daens, een Oscargenomineerde film van Stijn Coninckx.
Na zijn studies aan het Conservatorium in Antwerpen, speelde hij in meerdere films, maar zijn rol in Loft van Erik van Looy betekende zijn grote doorbraak. Loft werd als snel de meest succesvolle Vlaamse film met een winst van meer dan $7,075,161.
In 2011 schitterde Schoenaerts in Rundskop van Michael R. Roskam die eveneens werd genomineerd voor de Oscars.
Zijn vertolking liet niemand onberoerd en bezorgde hem in januari 2012 de ‘FIPRESCI Award for Best Actor’ op het Palm Springs International Film Festival. De jury prees zijn prachtige vertolking van een onschuldige en gevoelige man, gevangen in een strijdlustig lichaam. Ook won hij de Magritte Award voor Beste Acteur.
Recent zagen we hem aan het werk in Jacques Audiards De rouille et d’os, naast Marion Cotillard. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes in 2012. Zijn rol in Loft kreeg een tweede leven in de Amerikaanse remake The Loft, opnieuw geregisseerd door Erik Van Looy. Daarnaast zullen we hem in 2013 aan de zijde zien van Clive Owen, Mila Kunis en Marion Cotillard in Blood Ties van de Franse regisseur Guillaume Canet.

 

 

De verzamelaar
Peter van den Eede
peter

Na zijn studies aan het Herman Teirlinck Instituut Antwerpen richtte Peter Van Den Eede in 1989 samen met Bas Teeken theatergroep ‘Compagnie De Koe’ op.
In hun eerste voorstelling De Gebiologeerden acteerde hij niet alleen, maar nam hij ook het scenario en de regie voor zijn rekening.

Daarnaast was hij ook bij Het Toneelhuis actief als regisseur van onder andere Lieve Arthur.

Op het witte doek konden we Peter Van Den Eede aan het werk zien in o.a. Man Van Staal en Linkeroever.
Het grote publiek leerde hem kennen dankzij verschillende Vlaame prestigereeksen, zoals Terug naar Oosterdonk, De Smaak van De Keyser en Van vlees en bloed. Recent konden we hem aan het werk zien in Kiekens van Stany Crets en Red Sonja op Canvas.

 

 

 

Sarah Winters
Laura Verlinden
laura

Laura Verlinden studeerde in 2007 af aan het Lemmens Instituut in Leuven. Nog geen jaar later maakte ze haar debuut in De laatste zomer, het langspeelfilmdebuut van Joost Wynant.
Haar absolute doorbraak kwam een jaar later met De Smaak van De Keyser, een televisiereeks van Frank Van Passel en Jan Matthys waarin Laura Verlinden een hoofdrol vertolkte.
Ze groeide snel uit tot een geliefde actrice bij het publiek zowel als bij de regisseurs, met rollen in Ben X, de bekroonde film van Nic Balthazar, en Loft van Erik Van Looy.
Binnenkort zien we Laura aan het werk in Make Believe, een kortfilm van Helene Wang, waar ze de hoofdrol op zich neemt.

 

 

 

 

 

Daniel Hainaut
Benjamin Ramon
benjaminBenjamin is een Franstalig acteur die opgroeide in Durbuy, Wallonië. Op 21-jarige leeftijd werd hij toegelaten aan de afdeling drama van het INSAS in Brussel.
In 2003, nadat Ramon zijn studies afrondde, debuteerde hij op de planken met ‘Excedent de poids, insignificant amorphe’, een productie van het INSAS.
Zijn intrede op het witte doek deed hij in 2004 met ‘La femme de Gilles’, een langspeelfilm van Frédéric Fonteyne.  De jaren erna probeerde hij zo vaak mogelijk theater en film af te wisselen.
Voor Ramon was ‘Dood van een Schaduw’ zijn eerste Vlaamse filmproductie.
In 2013 zullen we hem aan het werk kunnen zien in ‘Energumène(s)’, een drama van Camille Meynard, waar hij een hoofdrol zal vertolken.

 

 .

 .

 .

 .

CREW

Director of Photography
Stijn Van Der Veken, SBC

Na zijn studies aan de filmschool IAD in Louvain-La-Neuve, startte Van der Veken zijn carrière als Director of Photography met het maken van documentaires voor televisie.
In 2005 filmde hij zijn eerste drama fictiereeks, ‘Kinderen van Dewindt’.
Grote prestigereeksen volgden elkaar snel op: De Smaak van De Keyser (2008), Katarakt (2008), Wolven (2010) en recent Quiz me Quick (2012).
Van Der Veken debuteerde in 2005 op het witte doek in Vlaanderen met ‘Maria Dolores’ van Wayn Ttraub en in datzelfde jaar komt ook de ‘SM-rechter’ in de zalen, een veelbesproken Vlaamse film van Erik Lamens.
Met ‘Murk Light’, een recente film, won hij de ‘Black Pearl price for Best Cinematography’ op het Abu Dhabi International Film Festival.
Momenteel werkt hij aan ‘In Flanders Fields’ met regisseur Jan Matthys, een nieuwe Vlaamse prestigereeks. .

 .

Composer
Raf Keunen

Na zijn studies aan het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles in 2001 maakte Raf Keunen zijn eerste filmcompositie voor Michael R. Roskam voor de later bekroonde kortfilm Carlo.
Na een volgende kortfilm met Roskam volgde in 2006 zijn eerste langspeelfilm Vleugels, een film van Julie De Clercq.
Ook in het theater was Raf Keunen actief. Bij Het Toneelhuis schreef hij in 2007 de muziek voor NQZC van Wayn Traub, dat in première ging op 7 november in het Theatre de la Ville in Parijs.
In 2011 werkte hij terug samen met Michael R. Roskam aan Rundskop, waarvoor hij genomineerd werd voor ‘Best original Music’ op Les Magritte du cinema.

 .

Editor
Dieter Diependaele

Dieter Diependaele studeerde af in 1998 als Master in de Audiovisuele Kunsten aan de Hogeschool in Gent. Als monteur van verschillende kortfilms startte hij meteen zijn carrière in de Vlaamse televisie- en filmwereld.
Met Bo (2010) van Hans Herbots monteerde hij zijn eerste langspeelfilm.
Hij werkte reeds samen met Serendipity Films voor Grande Hotel, een bekroonde documentaire van Lotte Stoops.
Momenteel werkt hij aan de postproductie van 82 Dagen in April, het debuut van regisseur Bart Van den Bempt en tevens een productie van Serendipity Films.

 .

Visual Effects
Marc Umé – Digital Graphics

In 1994 richtten de gebroeders Marc en Serge Umé samen met hun vader Digital Graphics op, een postproductiebedrijf gespecialiseerd in digital special effects voor cinema en televisie.
In 1999 produceerden ze hun eerste kortfilm Magic Nightmare van Jacques Donjean. Deze film won onder meer de Golden Eyes Award voor special effects aan ACF (Audiovisuel Creative Fair).
Naast vele animatie- en kortfilms werkte Marc Umé mee aan diverse langspeelfilms en fictiereeksen.
In 2009 superviseerde hij de digitale effecten van Mr. Nobody van Jaco Van Dormael met onder ander Jared Leto in de hoofdrol.
Recent werkte hij mee aan Tot Altijd van Nic Balthazar en Quiz Me Quick, een fictiereeks van Bart de Pauw voor de televisiezender Eén.

 .

CREDIT ROLL

Download pdf